BEZORGNORM.

ZO ZIT JOUW VERGOEDING

IN ELKAAR.

Als bezorgbaas ben je niet in loondienst bij All-Inn Verspreidingen, maar je verdient natuurlijk wel een vergoeding voor jouw harde werk. De vergoeding die je van ons ontvangt is gebaseerd op de bezorgnorm. 

Wat is de bezorgnorm

WAT IS DE BEZORGNORM?

Als je werkt moet je volgens de wet een minimaal bedrag per uur verdienen, terwijl je als bezorgbaas juist per stuk wordt betaald. Deze vergoeding wordt ook wel stukloon genoemd en dit is dus iets anders dan het minimumloon dat altijd wordt uitgedrukt in een uurloon. Om deze twee verschillende vergoedingen met elkaar te matchen is de bezorgnorm in het leven geroepen (ofwel, bezorgnorm folders en huis-aan-huisbladen). 

ONDERDELEN BEZORGNORM.

wijk. Een norm wordt bedacht om iets als standaard te maken. In dit geval is er een standaard gemaakt om de tijd voor het bezorgen van een krantenwijk te meten. Om deze tijd uit te rekenen bestaat de bezorgnorm uit vijf onderdelen. Als je dan alle tijden bij elkaar optelt krijg je de totale tijd voor een bezorgwijk:

  • Vergaartijd: de tijd die je bezig bent om folders en kranten te vouwen en in te steken
  • Laadtijd: de tijd die nodig is om je fietstas of kar te vullen
  • Reistijd: de tijd die je nodig hebt om van je huis naar je wijk te gaan
  • Looptijd: de tijd die nodig is om door je wijk heen te lopen
  • Droptijd: de tijd die je nodig hebt om de krant en/of folders in de brievenbus te stoppen

Naast de vijf genoemde onderdelen heeft ook de bezorgdekking van jouw wijk invloed op de vergoeding. Wanneer er bijvoorbeeld veel nee-nee stickers geplakt zijn, kun je sneller door je wijk heen lopen.

fietstas - steen papier money
bezorgnorm

WAAROM DE BEZORGNORM?

Door de bezorgnorm kan de vergoeding van een krantenwijk niet onder het minimumloon terecht komen. Het minimumloon per uur dat bij jouw leeftijd hoort wordt keer de totale tijd van de bezorgwijk gedaan. De uitkomst hiervan is een geldbedrag, dit bedrag is wat er minimaal betaald moet worden voor de bezorgwijk.