Coronavirus – instructies voor bezorgers

Op deze pagina lees je meer over het coronavirus en vind je de instructies voor bezorgers en als ouder van een bezorger.

Deze informatie kan wijzigen. Wij raden je daarom aan de pagina goed in de gaten te houden.

Wordt de krant gewoon bezorgd?

Ja, de krant zal gewoon regulier bezorgd worden. Sterker nog; kranten bezorgen behoort tot media en hierdoor dus tot de vitale beroepen. Toch kunnen er een aantal wijzigingen zijn die voor jou van belang zijn. Naast persoonlijke voorzorgmaatregelen, die je als bezorger kunt treffen zijn er een aantal zaken zijn waar je ongetwijfeld mee te maken krijgt. Wel willen we je vragen NIET binnen te bezorgen bij bejaarden en verzorgingstehuizen. Hier mag je een aantal kranten bij binnenkomst direct achter de deur neerleggen. Graag opletten dat mensen hier niet over kunnen struikelen.

Aanlevering

De kranten en folders blijven wij gewoon thuis afleveren. Wel kan het zijn dat jij deze later ontvangt van ons dan dat je gewend bent. Doordat er zowel in de drukkerij als op ons distributiecentrum diverse maatregelen zijn getroffen. Daarnaast is het onze chauffeurs verboden kranten/folders binnen te brengen. Hierdoor zullen zij leveren tot aan de voordeur. Ben je als bezorger gewoon thuis? Haal dan zo snel mogelijk de folders en kranten binnen. Neem ze alleen NIET rechtstreeks in ontvangst uit handen van onze chauffeur.

Waarom bezorgen?

Samen bezorgen we wekelijks ruim 2,5 miljoen huis aan huis kranten door heel Nederland. Naast advertenties van winkeliers, staan er in deze uitgaven lokaal nieuws en wijzigingen die van belang zijn voor de gehele gemeenschap. Met name de oudere bewoners binnen jouw bezorgwijk zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van de informatievoorziening in deze kranten. Mede daarom is het zo ontzettend belangrijk dat we samen zo goed mogelijk blijven bezorgen.

Wanneer moet ik me ziek melden?

Natuurlijk kan het gebeuren dat jij zelf ziek wordt of een familielid in huis dat wordt. Mocht dat het geval zijn, dan kun je jezelf via dit e-mailadres afmelden bezorgers@verspreidingen.nl. Doordat we als All-Inn verspreidingen zoveel mogelijk kantoor personeelsleden vanuit huis laten werken is telefonisch contact niet altijd optimaal. Per mail zullen we zo snel mogelijk reageren en proberen je ziekmelding en/of andere vragen te beantwoorden. Wanneer jij je af MOET melden lees je verderop op deze pagina.

Wil jij helpen iedereen te blijven bereiken?

Helaas moeten we ervan uitgaan dat van onze ruim 4000 bezorgers niet iedereen altijd kan bezorgen. Dat is natuurlijk heel vervelend voor de bezorger die het betreft, net als voor de inwoners van zijn of haar wijk. Mocht jij de aankomende periode beschikbaar zijn om een extra wijk te bezorgen, meld je dan aan als invalbezorger. Aanmelden kan via bezorgers@verspreidingen.nl vermeld duidelijk je voor-en-achternaam en postcode.

Tips voor het bezorgen:

Algemeen
Zorg voor een goede handhygiëne, was zowel voor als na het bezorgen extra je handen. Handen was je met zeep en/of speciale wasgel hiervoor. Hoesten en niesen in de elleboog. Gebruik je een papieren zakdoekje hiervoor? Gooi deze dan direct weg na gebruik, éénmalig gebruik van papierenzakdoekjes is belangrijk. Gebruik nooit dezelfde zakdoek een tweede keer. Aanvullend geldt het dringende advies om ‘géén handen te schudden’. Houd gepaste afstand tot anderen (1,5 meter)


Wanneer moet je thuisblijven?

Thuisblijven of bellen naar de huisarts?

Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?

Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild.

Worden je klachten erger?

  • Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest of ademt moeilijk?

Dan moet je wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

Wanneer kun je weer aan het werk:

  • Als je bovengenoemde klachten hebt, moet je thuisblijven tot je één dag niet meer hoest en geen koorts hebt.
  • Als familieleden nog klachten hebben, mag je wel gaan werken wanneer je zelf één dag niet meer hoest en geen koorts hebt.
  • Belangrijk is om in ieder geval 24 uur in acht te nemen.

    In deze instructievideo tref je alle instructies nog eens aan!

Telefonisch contact

Door een gespreide bezetting van kantoor medewerkers kun je hinder ondervinden met het telefonisch bereiken van All-Inn Verspreidingen. We vragen op voorhand hiervoor alvast je begrip. Om toch zo snel mogelijk je vraag te kunnen stellen, vragen we je om al je vragen per mail aan ons te stellen, zodat medewerkers vanuit huis antwoord kunnen geven op al je vragen. Contact kun je leggen via de mail bezorgers@verspreidingen.nl


Deze pagina is met uiterste zorg samengesteld. Uiteraard volgen we nauwlettend de instructies van het RIVM als ook WHO. Door de snelheid in de opvolging van informatievoorziening kan het voorkomen dat informatie dagelijks wordt gewijzigd. All-Inn kan geen verantwoording, dan wel aansprakelijkheid nemen voor de juistheid en correctheid van de actuele informatie.