VEELGESTELDE VRAGEN.

ALLES WAT JE WILT WETEN

OVER EEN EIGEN KRANTENWIJK.

Als bezorgbaas ben jij een belangrijke schakel in ons verspreidproces. Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over een eigen krantenwijk. Check ook eens de bezorghandleiding voor meer informatie. Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Stuur een berichtje naar bezorgers@verspreidingen.nl.

OVER HET BEZORGEN VAN KRANTEN EN FOLDERS.

Wanneer we je bellen voor krantenwijk, hoor je van ons wat de bezorgdag is. Per woonplaats zijn er verschillende bezorgmomenten, je kunt dit ook altijd terugvinden in je welkomstmail.

De huis-aan-huiskranten en folders worden netjes bij je thuis gebracht. De chauffeur zet de pakketten bij je voordeur neer. Liever een andere plek? Overleg dit dan met onze bezorgadministratie. Zij zorgen dat elke chauffeur op de hoogte is.

Voor sommige bezorgwijken worden de folders al machinaal ingevouwen, in andere wijken moet je zelf nog aan de bak. Het voordeel? Een hogere bezorgvergoeding. 

Zodra je de folders en kranten hebt ontvangen begin je thuis met het invouwen van de folders. Doe je dit onderweg? Dan ben je veel meer tijd kwijt. Pak thuis één voor één een folder van de stapel en gebruik de laatste als omslag. Het complete pakketje stop je in de krant.

Het kan zijn dat bewoners geen huis-aan-huiskrant óf folders willen ontvangen, dit laten zij weten met een brievenbussticker. Wat welke sticker betekent, zie in je in het overzicht.

Brievenbusstickers

Ook ondernemers ontvangen graag de krant en folders. Misschien hebben ze wel geadverteerd of zit hun folder bij de krant. Tip: ga langs voor sluitingstijd, winkels hebben vaak geen brievenbus.

Dat is jammer, wij proberen alle bezorgbazen voor 14.30 uur te voorzien van de huis-aan-huiskranten en folders. Heb je om 14.30 uur nog niks ontvangen? Bel dan de bezorgadministratie op 0571 – 274 137.

Oei, dat is niet fijn. We willen dit graag voor je oplossen, neem contact op met de bezorgadministratie via 0571 – 274 137 en laat weten hoeveel je tekortkomt of teveel hebt ontvangen. Mailen naar bezorgers@verspreidingen.nl kan natuurlijk ook.

OVER DE VERGOEDING EN UITBETALING.

Natuurlijk krijg je betaald voor jouw harde werken. Zodra je begint met bezorgen hoor je wat de vergoeding is, deze is afhankelijk van het aantal folders en het gewicht van de folders en/of krant. De vergoeding wisselt daarom per week.

Rond de 15e van elke maand krijg je uitbetaald over de hele maand ervoor. Dus op 15 januari krijg je betaald over de hele maand december. Hoeveel je betaald krijgt kun je zelf uitrekenen door je betaalbonnen bij elkaar op te tellen.

Krijgen wij nog een document van jou, zoals een kopie van je bankpas of identiteitsbewijs? Dan kunnen we je nog niet uitbetalen. Mail dit gauw naar bezorgers@verspreidingen.nl.

Omdat wij voor de belastingdienst geen werkgever zijn verstrekken wij alleen op verzoek een jaaropgave. Deze kun je in de maand januari aanvragen.

Heb je het idee dat je betaling niet klopt of heb je vragen over je betaling? Stuur het overzicht van jouw betaling naar bezorgers@verspreidingen.nl en we duiken d’r gauw in om de vragen op te lossen.

OVER VAKANTIE EN ZIEKTE.

Ben je ziek? Stom! We hopen dat je gauw opknapt! De krant moet wel gewoon bezorgd worden, zoek dus snel een vervangende bezorgbaas. Misschien een broertje, buurmeisje of je ouders? Lukt dit écht niet, bel dan naar 0571 – 274137.

Ga je op vakantie? Lekker! Geef gauw jouw vakantie aan ons door via het vakantieformulier. In dit formulier kun je ook aangeven wie jouw krantenwijk tijdelijk overneemt en waar wij de kranten moeten afleveren. Lukt het niet om een vervangende bezorgbaas te vinden? Geef ook dit aan ons door, dan regelen wij een vervanger. Goed om te weten: we verwachten dan dat je zelf ook voor een andere bezorgbaas invalt.

Wanneer je een keer geen kranten kunt bezorgen door bijvoorbeeld een schoolkamp of een operatie, dan kun je je afwezigheid online doorgeven. We vinden het superfijn als je zelf een vervangende bezorgbaas regelt. Heb je van alles geprobeerd maar lukt het niet om vervanging te vinden? Bel dan snel naar 0571 – 274137 en laat ons weten wanneer je niet kunt bezorgen.

Stuur een mail naar bezorgers@verspreidingen.nl of bel naar 0571 – 274137, wij halen de kranten zo snel mogelijk weer op.

OVER AANMELDEN EN OPZEGGEN.

Je kunt je aanmelden voor een krantenwijk via het aanmeldformulier. Ook kun je een mailtje sturen naar bezorgers@verspreidingen.nl of bel naar onze bezorgadministratie via 0571 – 274137.

Je moet 13 jaar zijn om een eigen krantenwijk te mogen lopen, je kunt je natuurlijk wel alvast aanmelden. Wij nemen dan contact met je op zodra je 13 bent en er een wijk beschikbaar is.

Ja dat kan! Ken jij iemand die ook graag kranten wil lopen? Dat komt goed uit! Wij zijn altijd op zoek naar bezorgbazen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Loopt de nieuwe bezorger drie maanden klachtenvrij? Dan ontvang jij een leuke bonus van € 10,-.

Wil je je bezorgwijk opzeggen? Balen voor ons! Je kunt dit online doorgeven. Je maakt ons trouwens superblij wanneer je een vervangende bezorgbaas weet om jouw wijk over te nemen.

Wat jammer dat je wilt stoppen met krantenlopen. Je opzegtermijn is vier weken, de week waarin je opzegt of afwezig bent telt niet mee. Ben je in november of december gestart? Dan is de opzegtermijn drie maanden.